9.6 /10 Trustpilot gebaseerd op 415 reviews
020 427 29 09
Kies uit 75+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit

Toerist in eigen regio

Toerist in eigen regio

Heb jij al je vakantiedagen al weer volgepland met tripjes naar het buitenland, maar ben je toch echt even toe aan een weekendje weg? Ook in je eigen regio kun je heerlijk met vakantie en de mooiste plaatjes vastleggen. Hoe je ervoor zorgt dat jij dat vakantiegevoel in eigen land of provincie creëert? Lees snel verder voor onze tips!

Leer je buurt, stad of regio beter kennen

Ken jij alle aparte gebouwen, kerken, monumenten of parken in jouw buurt? Waarschijnlijk niet! Zoek eens op Google naar de top 10 bezienswaardigheden in jouw regio en zoek ook vooral op Instagram. Je kunt via Instagram natuurlijk hashtags zoeken. Kies voor de kleinere plaatjes of voor dorpen waar je normaal nooit doorheen rijdt.

Fotografeer ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat voor mooie vakantiefoto's

Een groot deel van een vakantie is de voorpret en de napret. De voorpret krijg je door je tripje samen te stellen, de napret door de foto’s te bekijken. Om originele foto’s te maken raden we je aan om eens vroeg of laat op pad te gaan.

Je ziet ‘s morgens vroeg veel meer dieren en kan dauw of mist zorgen voor een prachtig beeld. ‘s Avonds kun je spelen met de effecten van licht. Zo kun je bijvoorbeeld op bruggen, of hoger gelegen plaatsen, mooie foto’s maken. Ook kun je spelen met het effect dat straatverlichting heeft op auto’s, personen en gebouwen. Zo kun een lange sluitertijd instellen om de drukte van een stad of de leegte van een dorp weer te geven.

Ook kun je foto’s maken met een Instax camera, bijvoorbeeld de Fujifilm Instax Mini, hierdoor druk je direct de foto’s af en heb je blijvende, tastbare herinneringen.

Kies een toeristische activiteit uit

Als je echt meer wilt leren kennen over een regio, stad of dorp ga je dat niet leren door alleen maar rond te lopen. Zoals je in het buitenland kiest voor een hop-on hop-off bus, kan je ook in Nederland toeristische uitjes plannen om jouw eigen land eens beter te leren kennen. Want hoeveel weet jij eigenlijk over de monumentale panden of de architectuur in jouw regio?

Kies voor een aparte logeerplek

Bij vakantie hoort een overnachting buitenshuis. Zoek op Booking.com of via AirBnB naar aparte plekken om te logeren. Overnacht bijvoorbeeld in een boomhut, jagershutje, wigwam of in een Tiny House. Op deze manier heb je een hele andere omgeving dan normaal, waardoor je direct een vakantiegevoel krijgt.

Laat die telefoon eens met rust

Een echt vakantiegevoel, dat hebben de meeste mensen als ze hun laptop afsluiten en hun telefoon aan de zijkant kunnen schuiven. Maar hoe doe je dat als je nog steeds in Nederland bent of maar maximaal 40 kilometer verwijderd bent van je huis? Nou, heel makkelijk! Informeer iedereen dat je doet aan een ‘digital detox’ komend weekend. Heeeel trendy en daarnaast ook voor jezelf heel makkelijk. Paar uur per dag je telefoon op vliegtuigstand en alle social media apps in een mapje stoppen; laat die vakantie maar beginnen!

En nu?

Tijd om je stad/dorp of regio te verkennen! Plan je tripje uit via TripAdvisor en Instagram. Ga gewapend met je fotocamera, back-up batterij, lenzen en extra geheugenkaart op pad. Boek een bijzondere overnachtingsplek en laat het ontspannen maar beginnen.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan